Toepassing

SAM_1018

Licht is van groot belang voor het welzijn van mens en dier. Van zonlicht is bekend dat het belangrijk is voor het mentaal en fysiek functioneren. Toch brengen we veel tijd door in slecht verlichte ruimtes met karakteristieke TL verlichting. Ledlampen met een hoge lichtopbrengst in een frisse en prettige lichtkleur (van 3000 tot 6000K) benaderen daglicht het beste. En dat is de omgeving waarin de mens zich het lekkerst voelt. Dit is een belangrijke reden waarom steeds meer mensen overstappen op helder licht van LLTW. Vrij van schadelijke UV, met een uitstekend lichtbeeld en een intensiteit tot wel 70% hoger dan gewone TL. LLTW is exclusief importeur van hoogwaardige Brightled lichtbronnen en armaturen.

In alle omgevingen waarin mens en dier actief is heeft men baat bij optimale lichtomstandigheden;

–          Kantoorruimtes
–          Productievloer en magazijnruimtes
–          Koelruimtes
–          Scholen gemeenschappen en KDV’s
–          Winkelruimtes en showroom
–          Parkeergarages en appartementsgebouwen
–          Veestallen en maneges

De buizen van LLTW zijn in bestaande armaturen te plaatsen waardoor u geen nieuw lichtlijnen en armaturen in uw gebouw hoeft aan te leggen. De bestaande situatie blijft  intact. In de meeste gevallen is een besparing van 75% op de kosten voor verlichting mogelijk. Ook de CO2 reductie is hierbij van grote waarde. De maximale winst wordt bereikt als de branduren wat hoger zijn. Bij 10 branduren per dag en 5 dagen per week is de investering tussen 6 maanden en 2 jaar terugverdiend.

Kantoor

In kantoorruimtes is productiviteit en alertheid van belang. Verouderde TL verlichting geeft vaak een ingedutte uitstraling. Door de TL buizen te vervangen door LED panelen ontstaat een heel nieuw lichtbeeld dat leidt tot minder vermoeidheid en meer contrast. Er is keuze uit drie kleurstellingen en drie formaten.  Dankzij hoogwaardige componenten levert de verlichting 50.000 branduren waardoor het veelvuldig lampen wisselen tot het verleden behoort. Bijkomend voordeel is dat er nauwelijks warmte wordt ontwikkeld waardoor het werkklimaat aangenamer blijft en de luchtzuivering en airco  minder hoeven te werken.

Productievloer en magazijnruimte

Goed zicht is van groot belang in een ruimte waar bewegingen van materiaal en machines plaats vinden. Veiligheid en controle over de uit te voeren handelingen wordt bereikt door te zorgen voor een constante hoge lichtopbrengst. ‘Fit and forget’; eenmaal aangebracht op vaak grote hoogte/lastig te bereiken plaatsen vragen de lampen van LLTW geen omkijken tot 65.000 branduren. Productie en magazijn werkzaamheden liggen niet meer jaarlijks stil ten gevolge van het vervangen van TL buizen.  Eventuele vervuiling van reflectoren in de armatuur levert geen verlies van lichtopbrengst op omdat de Led lampen direct naar de te verlichten oppervlakten stralen.

Koelruimtes

tri

Geen onnodige verwarming van de koelruimte door lampen en daardoor minder verbruik door de koelinstallatie. Besparing op besparing! Levensduur in koelruimtes loopt op tot 100.000 uren.

School

klaslokaal      v1

Door toename van het aantal elektronische hulpmiddelen op school en het gebruik van smartboard en tablets stijgt het stroomverbruik. Door ledverlichting te gebruiken wordt er meer capaciteit vrij gemaakt voor deze ontwikkelingen.

Winkelruimte en showroom

Het gebruik van ledverlichting is vanwege de lange branduren in winkels een goede ontwikkeling. Betere kleurechtheid en minder vervangingskosten spelen ook een rol. Belangrijk is te kiezen voor lampen die de kleuren van de producten recht doen en die de sfeer van de winkel versterken. Ledverlichting straalt geen UV uit waardoor verkleuring van de waren alleen nog in de etalage plaats vindt. Vervang nu uw TL en Halogeen lampen en geeft uw winkel een moderne en frisse uitstraling.

Uiteraard zijn er ook volop mogelijkheden met Downlighters, LED panelen en Rail spots.

Parkeergarage en appartementsgebouwen

SAM_0754     dscn0171.jpg

Parkeergarages en trapgalerijen zijn locaties waar de verlichting langdurig zo niet continu brandt. In deze omgevingen is er behoefte aan veiligheid en een hoge lichtopbrengst. Juist dankzij de lange branduren is de terugverdientijd hier soms nog maar 4 maanden terwijl de lampen hierna nog 6 jaar mee gaan.

Veeteelt, boomkwekerijen en maneges

Manege  Manege Hubertus  Vee

De eisen die de mens stelt aan zijn omgeving gaat veelal ook op voor dieren die binnen worden gehouden. Fletse TL verlichting die vanwege de warmte en UV straling ook nog stof en insecten aantrekken gaan tot het verleden behoren. Dankzij de frisse daglicht benaderende lichtkleur van LED armaturen tellen hier nog meer voordelen dan alleen energiebesparing. Ook in overdekte rijbanen voor dressuur wordt meer en meer LED toegepast. Dit kan met LED buizen en met UFO High Bay armaturen. Bij IP65 armaturen is er sprake van meer langwerpige lichtbronnen per ruimte. Hierdoor zijn er minder schaduwvlakken en is het inspecteren van de dieren beter mogelijk. Onze High Bay lampen leveren 185 Lm/W en vervangen met 70W de 250W HPI lampen die vaak vervuild en vergeeld zijn. Het heldere lichtbeeld van LED biedt voordelen daar waar goed zicht van belang is.