Toepassing

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

LED eenheden met heldere en frosted kap

Licht is van groot belang voor het welzijn van mens en dier. Van zonlicht is bekend dat het belangrijk is voor het mentaal en fysiek goed functioneren. Desalniettemin brengen we veel tijd door in slecht verlichte ruimtes met karakteristieke TL verlichting. Een hoge lichtopbrengst in een frisse en prettige lichtkleur benadert daglicht, de omgeving waarin de mens zich het lekkerst voelt, het best. Dit is de reden waarom steeds meer mensen overstappen op helder licht van LLTW. Vrij van schadelijke UV, met een uitstekend lichtbeeld en een intensiteit tot wel 70% hoger dan gewone TL.

In alle omgevingen waarin mens en dier actief is heeft men baat bij optimale lichtomstandigheden;

–          Kantoorruimte
–          Productievloer en magazijnruimte
–          Koelruimtes
–          School
–          Winkelruimte en showroom
–          Parkeergarage en appartementsgebouwen
–          Veeteelt en manege

De buizen van LLTW zijn in bestaande armaturen te plaatsen waardoor u geen nieuw lichtlijnen en armaturen in uw gebouw hoeft aan te leggen. De bestaande situatie blijft in de meeste gevallen intact. In feite is in elke situatie een besparing van 75% op de kosten voor licht mogelijk. Ook de Co2 reductie is hierbij van grote waarde. De maximale winst wordt bereikt als de branduren wat hoger zijn. Bij 10 branduren per week gedurende 5 dagen per week is de investering binnen 2 jaar terugverdiend.

Kantoor

SK International

In kantoorruimtes is productiviteit en alertheid van groot belang. Verouderde TL verlichting geeft vaak een ingedutte uitstraling aan de omgeving. Door de TL buizen te vervangen door frisse witte LED buizen eventueel zelfs met heldere lens ontstaat een heel nieuw lichtbeeld dat leidt tot minder vermoeidheid en meer contrast op papier en beeldscherm. Er is keuze uit vier kleurstellingen en twee lenstypen. Knipperen van lampen behoort tot een einde waardoor er een rustiger beeld ontstaat. Dankzij het ‘fit and forget’ principe blijft de verlichting langdurig 100% werken waardoor het veelvuldig lampen wisselen tot het verleden behoort. Bijkomend voordeel is dat er nauwelijks warmte wordt ontwikkeld waardoor het werkklimaat in de zomer aangenamer blijft en de airco  minder hoeft te koelen.

Productievloer en magazijnruimte

IMG_0473

Goed zicht is van groot belang in een ruimte waar beweging plaatsvindt. Veiligheid en controle over de uit te voeren handelingen wordt bereikt door te zorgen voor een constante hoge lichtopbrengst. Door de frisse lichtkleur ontstaat een prettige werkomgeving waar de productiviteit bij gebaat is.  ‘fit and forget’; eenmaal aangebracht op vaak grote hoogte en op lastig te bereiken plaatsen vragen de lampen geen omkijken voor 50.000 branduren. Productie en magazijn werkzaamheden liggen niet meer stil ten tijde van het vervangen van TL verlichting.  Eventuele vervuiling van reflectoren in de armatuur levert geen verlies van lichtopbrengst op omdat de Led lampen direct naar de te verlichten oppervlakten stralen.

Koelruimtes

koelcel

Geen onnodige verwarming van de koelruimte door lampen en daardoor minder verbruik door de koelinstallatie. Besparing op besparing!

School

klaslokaal

Door toenemende vraag om elektronische hulpmiddelen en het gebruik van smartboard en tablets gaat het stroomverbruik op de scholen omhoog. Door in bestaande armaturen de buizen van LLTW te plaatsen kunnen ook de duurzaamheidsdoelstellingen worden bereikt. Door reductie van het stroomverbruik is de aanschaf van zonnepanelen voordeliger omdat de installatie kan worden terug geschaald.

Winkelruimte en showroomwinkel1

Het gebruik van TL verlichting in showrooms en winkels mag weer. De consument vindt het niet vervelend om te zien dat bedrijven bewust kijken naar kosten. Voor succesvolle formules zoals Action en Zeeman is het bijna een ‘trademark feature’. Belangrijk is te kiezen voor lampen die de kleuren van de producten recht doen en die de sfeer van de winkel versterken. Dat kan goed dankzij de ‘clear lens’ buizen en de ‘milky’ varianten welke beide in 4 kleuren en 3 lengtes leverbaar zijn. De LED buizen stralen geen UV uit waardoor verkleuring van de waren alleen nog in de etalage plaatvind. Vervang nu uw TL lampen en geeft uw winkel weer een egale en frisse uitstraling.

Parkeergarage en appartementsgebouwenDSCN0171

Parkeergarages en trapgalerijen zijn locaties waar de verlichting langdurig zo niet continu brandt. In deze omgevingen is er behoefte aan veiligheid en een hoge lichtopbrengst. Juist dankzij de lange branduren is de terugverdientijd hier vaak minder dan 6 maanden terwijl de lampen hierna nog vaak 6 jaar mee gaan.

Veeteelt, boomkwekerijen en manegesManege

De eisen die de mens stelt aan zijn omgeving gaat veelal ook op voor dieren die binnen worden gehouden. Fletse TL verlichting die vanwege de warmte en UV straling ook nog stof en insecten aantrekken gaan tot het verleden behoren. Dankzij de frisse daglicht benaderende lichtkleur van LED buizen tellen hier nog meer voordelen dan alleen energiebesparing. Ook in overdekte rijbanen voor dressuur wordt meer en meer LED toegepast. Door gebruik te maken van bestaande lichtplannen wordt de lichtopbrengst verhoogd bij beperkte kosten. Bij LED buizen is er sprake van meer en langere lichtbronnen tegen een lagere prijs. Hierdoor zijn er minder schaduwvlakken en is het inspecteren van de dieren beter mogelijk. Onze High Bay lampen vervangen met 70W de 250 W HPI lampen die vaak vervuild en vergeeld zijn. Het heldere lichtbeeld van LED biedt voordelen daar waar goed zicht van belang is.