Besparingen

Tot 80% besparen op verlichting

In een gemiddeld gebouw in West-Europa wordt 20 tot 25 % van de energie gebruikt voor verlichting.  Als deze uitvalt, zoemt, knippert of op een andere manier de werkplek nadelig beïnvloedt is het een goed moment om met LED verlichting het energie-label van uw gebouw te verbeteren.

Na een inventarisatie ontvangt u van ons een vrijblijvende calculatie waaruit blijkt hoeveel u kunt besparen. Samen met onze installatiepartners zijn vervolgens stappen te zetten. Met behulp van LED verlichting zijn besparingen tot 80 % te realiseren.

IMG_6289

Hoog rendement op uw investering !

Bij continu gebruik verdient de LED buis zich binnen 5 maanden terug en bij 50 branduren per week is dit tussen 1 en 2 jaar. Elke lamp van 1.5 meter levert in dat geval een besparing op van circa € 20,- per jaar!

Vooruitstrevende installateurs omarmen de producten van LLTW gezien de grote voordelen voor de klant en het milieu. Dankzij de lange levensduur is de periodieke vervangingsronde overbodig. De uitstekende kwaliteit maakt dat de gemonteerde eenheden geen aandacht meer vragen (‘fit and forget’) en meer dan 50.000 branduren worden bereikt, wat overeen komt met 20 jaar bij 10 uur per dag, 5 dagen per week. Meer dan 2.000 bedrijven maken inmiddels gebruik van onze producten.

Voorbeeldcalculatie 5 dagen van 10 uur

Houthandel X heeft een opslagruimte met 200 lampen van 1.5 m/58 Watt (=70 Watt inclusief Voorschakelapparatuur). Verbruik bij 10 branduren per dag, 5 dagen per week is 36.400 kWh per jaar. Bij 14 ct/kWh is dit per jaar € 5.096,-.  Met LED gaat het verbruik terug naar € 1.602,- per jaar. De besparing van € 3.494,- is goed voor ruim de helft van de aanschafprijs en montagekosten. Tellen we daar de jaarlijkse wisselkosten (arbeid, materiaal en huur hoogwerker) van € 650,- bij dan is de terugverdientijd  ongeveer 1,5 jaar.

Kosten van levering van stroom

grafiek

Kosten voor levering van stroom bestaan voor een groot gedeelte uit belasting. Vooral de eerste 50.000 KWh worden zwaar belast tot 11,8 ct/KWh. Hiernaast worden er kosten voor vastrecht, diensten en een capaciteitstarief in rekening gebracht. Dit zijn kosten boven op de prijs die de leverancier per KWh berekent. De 5 maal kortere levensduur van TL buizen (en starters) zorgt ook extra kosten voor onderhoud en vervanging.